Tampa Falcons fire och tornados!!

Senaste dagarna har varit väldigt spännande med ett besök i Tampa Bay för att se Lightnings möta Ottawa Senators vilket var våran första NhL match live i USA!! Perfekta platser hade vi oxå precis brevid rinkside!
Gårdagen spenderades på en av orlandos finaste public courses, Falcons Fire! Riktigt rolig bana med mycket bunkrar och fina vyer!
Sista 3 hålen spelades i storm och efter rundan var det bara att skynda hem till lägenheten för att hinna in innan Tornadon kom, vilket fick hela Orlando att stå stilla och efter det så har det bara regnat konstant så nu har vi varit runt och shoppat och kört hård fysträning i regnet hela dagen eftersom alla banr är översvämmat och avstängda men redan imorn ska det bli bättre väder igen med ca 30 grader och det ska hålla i sig resten av våran tid här!! Imorgon ska vi spela på en bana som heter Eagle Creek Golf Club som oxå ska vara väldigt fin enligt alla vi pratat med !!SPÄNNANDE!!

Later AMELIT GOLF




Bay Hill Gatorland och Tiger !

I lördags var vi på Bay Hill och kollade på Tiger och det stora grabbarna på PGA tour. Det var en väldigt fin anläggning. Det var lärorikt att se alla spelarna på banan och hur de värmde upp och betedde sig på banan med allt från fokus till utförande. Vi följde Tigers uppvärming som några hundra till gjorde + att han hade ett kamera team som följde han från range till övningsgreen till första tee vilket dom inte gjorde med någon annan spelare.
Ge människan lite plats!!
Och vi stod på 2:ans tee och tittade på utslagen och fick se Phil Mickelson, Jim Furyk, Justin Rose och den framtida stjärnan Rickie Fowler.
Vi följde även våra svenska stjärnor som Henrik Stensson, Daniel Chopra och Fredrik Jakobsson.
När man var där och kände atmosfären och vart man vill komma med golfen blir man väldigt träningsvillig!
Väldigt bra känsla att ta med sig!

Idag vaknade vi upp och hörde regnet smattra mot rutorna så åkte vi till Gatorsland och tittade på alligatorer och det fanns även sköldpaddor, ormar och lite fåglar. Och alla djuren som fanns där finns ute i de vilda här så man vill inte ut i ruffen och leta boll eller ner i ett vattenhinder. Där finns dom! 

Efter vi hade varit där åkte vi till Falconsfire GC och tänkte spela men banan var avstängd pga regnet. Då tränade vi där istället och väntade på att vädret skulle bli bättre så vi skulle kunna komma ut och spela vilket det inte blev. Så nu håller vi tummarna för att det ska sluta regna så vi kan komma ut och spela imorn!





 

Hunterscreek Orlando FL!

Igår kom vi ner hit till Orlando och det känns underbart!! Vi började med att åka och hyra en bil och åka till golfbanan och fixat creekcard. Creekcard är som ett medlemskap som gäller i ett år så man får billigare spel och träning på Hunterscreek GC som vi bor på. Sen tränade vi lite men kände oss väldigt jetlagade så det blev ganska lättsam träning igår. På kvällen åkte vi till The Mall och shoppade lite nya pikèer, shorts och skor. Det var väldigt stort med mycket affärer och väldigt billigt!

Idag började vi dagen med att gå ut och springa 6 km följt av stretching och en snabb relax i Jacuzzin. Sen åkte vi till Hunterscreek GC och tränade och gick ut och spelade. Det var väldigt roligt att komma ut på banan och testa klubborna och slå lite långa drivar.

Nu ska vi åka tillbaka till banan och träna lite till och sen åka runt och titta lite vad som finns och så.
På lördag tänkte vi åka till Bayhill där PGA touren spelas den här veckan och kollla på när Tiger och grabbarna gör upp.
Det ska bli väldigt roligt och det känns väldigt skönt att vara här och en grym start på säsongen 2011!!





Orlando SOOOON!!

Nu är det bara 36 timmar kvar tills vi lyfter från arlnda för vår första resa denna säsong vi skall alltså till golftäta Orlando FL i Usa  i hela 15 dagar för ett stenhårt golfläger, där vi även hoppas hitta någon lokal tävling att spela och ni bloggläsare kommer att få massor av bilder och rapporter. Förövrigt var den senaste äder rapporten VÄÄÄÄÄLDIGT tråkig det var "bara" 30 grader där idag!!!=D

Träningtips: Börja träna siktet redan nu inne för att vara förbredda på att börja sätta upp bollen nära pinnen, hur gör man det inomhus då undrar ni ??

Välj ut ett mål på väggen(ännu bättre om du e ute och slår och väljer ut ett litet mål) lägg upp ett klubbskaft parallellt med fötter gåtillbaka bakom bollen och kolla så att ni har siktat rakt mot målet och sedan gå fram och slå bollen, om ni är två stycken tillsammans kan ni även lägga till att hjälpa varandra att kolla axlarna så att dem siktar parallellt med fötterna!!

Svinga Lugnt // AM Elit Golf!!


6 dagar kvar!!!!

Nu är det inte långt kvar tills bloggen får fälja med på sin första resa!!!
Vart går denna resa då?? Det får ni reda på bara någon dag innan vi åker men ni kan få en ledtråd nu ??
Ett av världens golftätaste område, med grymma banor samt grym shopping !!

Ni kommer att kunna avnjuta mycket bilder under hela resan här på bloggen var så säkra på det !!!


Vi hörs närmare resan // Alex Å Matte


11 Dagar kvar!

Nu e de inte långt kvar !!!
Denna vecka har Matte vart borta och därför har jag vart i hallen hela veckan själv !! Så de har varit lite svårt att få fram bilder och sådant då men jag hittade min gamla kamera nyss med bilder från Spanien förra året!












När man ser dessa bilder blir man riktigt taggad! Matte välkommen hem förresten!!

Later AmElitGolf

Vinnare av Valderama Inside Master...

Alexander Lindeberg!

Med stabila driver och en bra touch runt greenerna lyckades han slå Mathias.
Det avgjodes på sista hålet och det krävdes att han skulle sätta en putt på det sista hålet för att vinna med ett.



Nu är det inte lång tid kvar tills vi ska åka på vårt första "riktiga" träningsläger för säsongen och vi är väldigt taggade och tränar på hårt fram till det.

18 dagar.



Svinga lugnt önskar AMelit!

VALDERAMA!

Tee Time: 13:00
Alexander Lindeberg
Mathias Seppänen

Alltså spel på simulator idag på Valderama..
Får se vem som går segrande ur vår första interna tävling iår!
Kom och kolla! ;)
Vinnarbilden kommer upp ikväll!

19 dagar!


"Kasta alltid golfklubborna framåt. På så sätt slipper du ödsla energi på att gå tillbaka och hämta dem."
TOMMY BOLT



Amelit checkar ut


Snart är säsongen här!

Nu är det inte långt kvar tills säsongen är här(även om de e massor av snö kvar)!
Hoppas ni har börjat ta fram klubborna och börjat träna, själva är vi riktigt förväntansfulla inför säsongen.
Imorgon ska vi spela simulator golf för att få in lite rolig träning nu i början men dagen ska börjas med ett bra fys pass på gymmet!


20 dagar kvar !

Later AM golf

RSS 2.0